Polityka prywatności

Looking4

Looking4 zobowiązuje się do ochrony Twojej prywatności oraz bezpiecznego przechowania wszelkich danych osobowych otrzymanych od Ciebie.

Niniejsza polityka prywatności wyjaśnia, jakie dane osobowe gromadzimy podczas korzystania z naszych stron internetowych, a także niektóre czynności, które podejmujemy, aby je chronić.

Prosimy o uważne przeczytanie niniejszej polityki prywatności, ponieważ zawiera ona ważne informacje na temat Twoich praw.

Kim jesteśmy?

Jesteśmy Looking4Parking Limited, firmą zarejestrowaną w Anglii pod numerem 7107772 z siedzibą zarejestrowaną w W10 Greenhouse, Beeston Road, Leeds, Anglia, LS11 6AD. Powszechnie znani jesteśmy jako Looking4Parking.com albo Looking4.

Jesteśmy częścią Looking4Group, a naszą spółką macierzystą jest agencja North Limited, spółka zarejestrowana w Anglii pod numerem 7761704 z zarejestrowana siedzibą w W10 Greenhouse, Beeston Road, Leeds, Anglia, LS11 6AD. Jeśli chodzi o grupy spółek w naszej polityce prywatności, to odnoszą się one do podmiotu dominującego jakim jest agencja North Limited.

Jeśli w niniejszej polityce prywatności zostało wspomniane, iż gromadzimy informacje o kliencie, to robimy to jako administrator danych.

Jakie przepisy odnoszą się do przetwarzania danych osobowych?

Firma Looking4 ma prawny obowiązek ochrony danych osobowych użytkownika na mocy przepisów o ochranie danych, w tym przepisów ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z 2016 roku oraz ustawy o ochronie danych osobowych z 2018 roku.

Zbieranie danych

Przeglądanie sieci

Podczas przeglądania naszej strony internetowej, Twoja wizyta jest automatycznie rejestrowana. Serwer rejestruje takie informacje, jak: marka przeglądarki, używany system operacyjny oraz datę i czas odwiedzin. Te dane są zestawiane przez nasze narzędzie do analizy danych w ramach statystyk odwiedzin naszej witryny. Nie jesteś identyfikowany osobiście. Wszystkie strony internetowe będą wykonywać tego rodzaju rejestrowanie.

Zapytanie o dane osobowe

Tam, gdzie podajesz swoje imię i nazwisko, adres e-mail lub inne dane osobowe na tej stronie, wszystko to zostaje zarejestrowane i bezpiecznie przechowywane w naszej bazie danych w celu skontaktowania się z Tobą zgodnie z trybem wyrażonym w formularzu wejściowym, na przykład drogą elektroniczną lub telefoniczną.

Podanie danych osobowych przy rezerwacji

Aby dokonać rezerwacji za pomocą naszej strony internetowej, poprosimy Cię o podanie danych osobowych. Wymagane minimum, to imię i nazwisko, adres (w tym kraj zamieszkania), data urodzenia, dane do kontaktu, takie jak: e-mail oraz numer telefonu oraz rejestracja samochodu. Poprosimy Cię również o szczegóły płatności, abyś mógł zapłacić za daną rezerwację.

Oprócz informacji, które zbieramy podczas rejestracji, możemy również poprosić Cię o następujące informacje:

  • informacje, które nam przekazujesz w każdej korespondencji oraz zapis wszelkiej korespondencji, która miała miejsca między Tobą a nami za pośrednictwem kotregoś z naszych kanałów komunikacji,
  • informacje o wszelkich możliwych oszustwach, przestępstwach lub praniu brudnych pieniędzy, które mogą wykryć nasze systemy,
  • informacje o rezerwacji: miejscach podróży oraz datach wyjazdu.

Jak wykorzystujemy informacje o Tobie?

Podczas przetwarzania danych osobowych będziemy dokonywać oceny prawnej. Jest to wymóg przepisów o ochronie danych osobowych. Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych zależy od konkretnych danych oraz ich przetwarzania. Obejmuje to Twoją zgodę (np. na komunikację marketingową stron trzecich), spełnianie umów (np. w związku z procesem rezerwacji dokonanych przez Ciebie) i zobowiązania prawne (np. jeśli sąd prawnie poprosi nas o podanie pewnych informacji).

Po zaakceptowaniu warunków korzystaniu z usług Looking4 użytkownik wyraża zgodę na przeprowadzenie pewnych kontroli.

Informacje, które zostały przez nas zgromadzone (zgodnie z opisem w sekcjach powyżej) mogą być wykorzystywane do następujących celów:

  • pomoc w zarządzaniu ogólnym kontem, w tym konfiguracji rezerwacji i innych działań operacyjnych, takich jak zarządzanie zapytaniami klientów;
  • przetwarzanie wszelkich transakcji bankowych lub transakcji płatniczych online związanych z rezerwacjami, jakie możesz dokonać;
  • dostarczenie najbardziej odpowiednich informacji dotyczących ofert promocyjnych i wydarzeń zgodnych z wybranymi preferencjami marketingowymi (więcej informacji znajdziesz w sekcji „Komunikacja marketingowa”);
  • pomaganie zewnętrznym reklamodawcom lub sieciom reklamowym w promowaniu, które ich zdaniem mogą Cię zainteresować (sekcja „Komunikacja marketingowa”);
  • zebrane dane osobowe mogą być przechowywane w celu przedstawienia tendencji oraz aktualnych trendów, a Ty możesz otrzymać ukierunkowaną pomoc w oparciu o ogólną analizę;
  • w ramach naszego zaangażowania w zapewnianiu klientom jak najlepszej obsługi, informacje te mogą być wykorzystywane jako część wewnętrznych ocen dotyczących jakości świadczonych przez nas usług;
  • badanie dotyczące aktywności klientów i naszych produktów (w tym ankiet klientów);
  • wykrywanie i zapobieganie oszustwom;
  • aby zapewnić zgodność z obowiązkami prawnymi i regulacjami;
  • aby zapewnić, iż treści z naszej strony są prezentowane w najbardziej efektywny sposób dla Ciebie i Twojego urządzenia;
  • aby prowadzić naszą w firmę w profesjonalny i efektywny sposób.

Komunikacja marketingowa

Zwracamy szczególną uwagę na to, w jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane osobowe, aby przesyłać Ci informacje o ofertach promocyjnych (na przykład o ograniczonych rabatach czasowych na poszczególnych lotniskach), aktualizacjach technicznych i nowych funkcjach witryny. W zależności od preferencji marketingowych możemy również udostępniać niektóre dane osobowe reklamodawcom i sieciom reklamowym, aby umożliwić im promowanie naszych produktów i usług za pośrednictwem innych mediów, na przykład serwisów społecznościowych.

Będziemy Ci przesyłać komunikaty marketingowe, jako że jesteś naszym klientem i będzie to robić do 30 miesięcy po dokonaniu rezerwacji, o ile nie anulujesz subskrypcji. Jeśli nas o to poprosisz, to możemy wysyłać Ci komunikaty marketingowe przez okres do 6 miesięcy od momentu dokonania rezerwacji, chyba, że zrezygnujesz z subskrypcji.

Dokonując rezerwacji, będziesz mieć możliwość wyboru swoich preferencji marketingowych. Możesz zmienić swoje preferencje w dowolnym momencie.

Jeśli chcesz zrezygnować z subskrypcji, wybierz opcję „Kliknij ten link, aby anulować subskrypcje” na dole każdej wiadomości e-maila promocyjnego, który możesz od nas otrzymać. Możesz również wysłać wiadomość e-mail na adres: privacy@looking4.com

Komu możemy udostępniać informacje o Tobie?

Informacje o Tobie możemy udostępniać innym firmom z grupy Looking4.

Możemy również udostępniać informacje o Tobie następującym organizacjom:

  • partnerom biznesowym, dostawcom i podwykonawcom, którzy są nam potrzebni, aby świadczyć zamówione przez Państwa usługi, w szczególności operatorzy parkingów w miejscu odlotu i/lub przylotu oraz operatorzy wszelkich zakupionych usług dodatkowych, w tym transferów;
  • organizacjom wspierającym zapobieganie oszustwom i ograniczeniu ryzyka kredytowego;
  • reklamodawcom i agencjom reklamowym, które wymagają danych osobowych, aby wybrać i wyświetlić odpowiednie reklamy w innych kontekstach, na przykład za pomocą ukierunkowanych reklam umieszczanych na portalach społecznościowych;
  • reklamom i agencjom reklamowym w ujęciu zbiorczym, aby umożliwić szerszą analizę naszych klientów i rodzajów ofert, które mogą być dla nich najbardziej odpowiednie. W takich przypadkach nie ujawniamy reklamodawcom informacji o możliwych do zidentyfikowania osobach, ale możemy przekazać im zbiorcze informacje o naszych użytkownikach. Możemy również wykorzystywać takie informacje, aby pomóc reklamodawcom dotrzeć do odbiorców, do których chcą dotrzeć;
  • analitykom i operatorom wyszukiwarek, którzy pomagają nam w ulepszaniu i optymalizowaniu naszej witryny.

Udostępnianie informacji

Looking4 nie sprzedaje, nie wypożycza ani nie wymienia danych osobowych z osobami trzecimi z przyczyn komercyjnych lub innych.

Międzynarodowy transfer twoich danych osobowych

Dokonując rezerwacji usług, które zostanę dostarczone poza EOG (np. zarezerwujesz parking w Japonii), będziemy zmuszeni przenieść Twoje dane osobowe poza EOG do operatora tej usługi. Składając rezerwację wyrażasz zgodę na przesyłanie danych do tych celów.

Jeśli przekażemy dane osobowe poza EOG, przeprowadzimy ocenę w celu upewnienia się co do odbiorcy, w razie potrzeby wprowadzimy odpowiednie postanowienia umowne (w tym standardowe umowy UE w klauzuli umownej) i upewnimy się, że istnieją odpowiednie kontrole w celu ochrony danych osobowych.

Polityka cookie

W jaki sposób używamy polityki cookie?

Looking4.com wykorzystuje tymczasowe pliki cookie (małe pliki tekstowe przechowywane na komputerze). Używamy ich w celu identyfikacji użytkownika w formie zakodowanej, a nie za pomocą swoich danych osobowych, w celu zwiększenia wygody podczas przeglądania witryny i dokonywania ulepszeń do strony.

Czy możemy ich użyć?

Potrzebujemy Twojej zgody na używanie plików cookie, które posłużą nam jako dalsze uprawnienia. Możesz usunąć i zablokować wszystkie cookies z naszej strony zmieniając ustawienia przeglądarki, ale to wpływa na funkcjonalność naszej strony.

Pliki cookie dla sieci web metrics

Za pomocą Google Analytics śledzimy korzystanie z naszej strony internetowej. Używanie plików cookie pomaga nam zobaczyć, jak często ludzie odwiedzają naszą stronę, jak długo tam pozostają i z niej korzystają. Wykorzystujemy te informacje do naszej strony, aby zapewnić lepszą obsługę naszym klientom.

Pliki cookie pomagają nad pozostawić dobre wrażenie podczas przeglądania naszej strony internetowej. Są niezbędne do podstawowego działania naszej strony internetowej. Umożliwiają uwierzytelnienie i sprawdzenie zgodności, zarządzanie sesjami i zapobieganiu oszustwom. Umożliwiają także zapamiętywanie ustawień, które wcześniej zostały zastosowane, takich jak język lub lokalizacja.

Ciasteczka z sieci społecznych

Kiedy wtyczki z portali społecznościowych są uruchomione, to te witryny mogą korzystać z plików cookie.

Pliki cookie innych firm

Jeśli uwzględnimy treści z innych witryn, mogą one wykorzystywać pliki cookie do monitorowania tego, w jaki sposób użytkownicy korzystają z ich witryn.

Więcej informacji

Więcej szczegółowych informacji na temat plików cookie można znaleźć na stronie www.allaboutcookies.org.

Jak długo przechowujemy informacje o Tobie?

Gdy zostajesz klientem Looking4, Twoje dane są przetwarzane zgodnie z powyższymi postanowieniami.

Niektóre z Twoich danych możemy zachować przez okres do siedmiu lat po tym, jak przestaniesz być naszym klientem zgodnie z prawem. W tym czasie nie będziemy wykorzystywać danych osobowych użytkownika, z wyjątkiem sytuacji, gdy będzie to niezbędne do przestrzegania przepisów prawnych.

Nawet jeśli zachowamy dane osobowe przez okres do siedmiu lat, będziemy wysyłać Ci tylko komunikaty marketingowe zgodnie ze wskazówkami w sekcji „Komunikacja marketingowa”.

Prawa wynikające z przepisów o ochronie danych osobowych

Korzystasz z wielu praw dotyczących danych osobowych. Poniżej podsumowaliśmy Twoje prawa, a więcej informacji można uzyskać na stronie: www.ico.org.uk.

W pewnych okolicznościach masz prawo:

  • żądać dostępu do kopii swoich danych osobowych i otrzymywać kopię tych danych (wniosek o dostęp do danych podmiotu);
  • poprosić o korektę danych osobowych, jeśli są one niezgodne bądź niepoprawne;
  • żądać usunięcia Twoich danych osobowych. Możesz to zrobić, kiedy uważasz, że przetwarzamy je w zły sposób. Masz również prawo poprosić nas o usunięcie danych osobowych w przypadku, gdy skorzystałeś z prawa do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych (patrz poniżej);
  • sprzeciwić się przetwarzaniu Twoich danych osobowych. Możesz nas poprosić o zawieszenie przetwarzania Twoich danych osobowych.
  • zażądać przekazania swoich danych osobowych innej osobie.

Jeśli chcesz przejrzeć, zweryfikować, poprawić lub zażądać usunięcia swoich danych osobowych, sprzeciwić się przetwarzaniu Twoich danych osobowych lub zażądać przesłania kopii Twoich danych osobowych innej osobie, prosimy o kontakt z Looking4: (privacy@looking4.com)

Nie będziesz musiał żadnej opłaty za dostęp do swoich danych osobowych (lub skorzystać z jakichkolwiek innych praw). Firma może jednak pobrać uzasadnioną opłatę, jeśli Twój wniosek jest w oczywisty sposób nieuzasadniony lub przesadzony.

W przypadku złożenia wniosku dotyczącego Twoich praw będziemy wymagać dowodu tożsamości. Możemy również poprosić o wyjaśnienie prośby.

Automatyczne podejmowanie decyzji

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji oznacza podejmowanie decyzji wyłącznie za pomocą zautomatyzowanych środków, bez pomocy ingerencji człowieka. Obejmuje to na przykład sprawdzenie referencji kredytowej, która automatycznie jest weryfikowana na podstawie wprowadzonych danych. Możesz się sprzeciwić automatycznemu podejmowaniu decyzji, ale to jednocześnie oznacza, iż nie pozwalasz nam na zakończenie procesu rejestracji, tym samym nie będziemy w stanie zaoferować Ci pełnego zakresu naszych usług.

Nie przeprowadzamy zautomatyzowanych decyzji przy użyciu Twoich danych osobowych.

Jak złożyć skargę w związku z przetwarzaniem informacji?

Jeśli chcesz złożyć skargę dotycząca przetwarzania danych osobowych, skontaktuj się z naszym przedstawicielem: privacy@looking4.com , który zapozna się z Twoją skargą.

Jeśli nie jesteś usatysfakcjonowany sposobem, w jaki przetwarzamy Twoje dane osobowe i nie jesteśmy w stanie rozwiązać sprawy za Ciebie, możesz złożyć skargę do odpowiedniego organu nadzoru.

Zmiany w naszej polityce

Od czasu do czasu zmieniamy naszą politykę prywatności. Zalecamy regularne sprawdzanie naszej polityki prywatności, aby upewnić się, że rozumiesz działania, które przeprowadzamy w związku z przetwarzaniem danych osobowych.

Jeśli zmiany będą znaczące, poinformujemy Cię o tym drogą elektroniczną, aby zwrócić uwagę na odpowiednie zmiany.

Zmiany w naszej polityce prywatności zaczynają obowiązywać natychmiast po ich opublikowaniu na naszej stronie internetowej. Jeśli nie jesteś zadowolony ze zmian, dostosuj swoje preferencje w przeglądarce lub na swoim koncie.

Udostępnianie informacji

Looking4 nie sprzedać, wynająć lub wymiany Twoich danych osobowych osobom trzecim, ze względów handlowych lub innych.

Kontakt z nami

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących wykorzystania informacji w ramach niniejszej polityki prywatności, prosimy o kontakt pod adresem:

Looking4Parking Ltd
W10 Beeston Road
Leeds
West Yorkshire
LS11 6AD

Szukamy Ci najlepszej oferty...

Zajmie to nam tylko chwilę...